Thursday, 17 May 2012

Long Time No See

Assalamualaikum....

Rasa cam dah lame tak bagi salam kat korang2 semua, almaklumlah dah lame bebeno tak update blog, tapi rasa2nya kalau aku update pun xde lak aku bagi salam ye dak?hehe..Alhamdulillah dah berubah dah aku...(terpaksa cakap sendiri, nak tunggu korang cakap lambat sangat..huhu)

Minggu lepas, akhirnya dapat gak aku balik ke kampung setelah agak lama tidak menjejakkan bukan saja kaki, hidung, tangan dan yang lain2 pun turut sama...Asal dah pasang niat nak balik je, mesti ada hal..ada kelas lah, kena pergi kursus la macam2 hal.  Last aku balik awal bulan 3 tu pun xdapatlah berjalan ke mana2 sebab time tu sepupu aku kawen..masa dihabiskan hampir sepenuhnya di rumah sepupu ku itu..kahwin dah sepupu aku tu, nampak brutal, tapi dalam hati ada gak simpan perasaan nak kawen ye...hehe

Aku dah plan dah balik kampung ni nak belanja diorang semua makan2 dalam pinggan beso, tapi baru je aku usulkan pada abahku, abahku terus cakap kita main bakar2 jela..bukan bakar2 sampah ke rumah terbakar pangggil bomba ke ye, tapi buat BBQ kt rumah..abahku cakap makan luar tu semua membazir...mahal lak tu..Dengan perasaan yg sayu aku pun setuju je..huhu

Malas nak taip panjang2, kita layan gambo yang tak bape banyak ni ye...check it out...


 Antara binatang yang menjadi mangsa kebakaran kami..hahaha
ada ayam, ikan, udang dan sotong..

 Ipar-duai-beras yang bertungkus lumus mengambil hati abah dan ibuku...hahaha

 Baby Irfan yang terlalu excited bila ada orang nak amik gambar dia..

 Buat2 tergamam lak dak irfan ni....ish2..

 Irfan lagi...huh

Ni yang paling syahdu....petang tu bekalan api 1 kampungku terputus, bukan dipotong kerana tak bayar bil ye..sudahnya, kitorang ber'candle light dinner' lak malam tu..hu3...

p/s : Walau pun takde karen malam tu dan aku makan ckit je sebab tak kena tekak aku, tp kami tetap happy sebab dapat menghabiskan masa together2...Utamakan Keluarga Anda!!!

4 comments:

mamabetty! said...

mase dengan family adalah da best moment kan..candle light dinner sudahnyer..hihi.. =)

LiaNa YuSoF said...

best2.. bila kte2 plak nak wat bakar2? hehehe...

zal88 said...

ape lg yg xkena tekak tu..hehe

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

Betul tu pujie, mmg da best la..tp tulah, xbley blk selalu..huhu
li:aku on je asal ade org volunteer nk jd urusetia..hehe
leha:aku kan tekak western, tu yg xkene je..hahaha