Tuesday, 14 August 2012

Mission Accomplished

Akhirnya, lagi 4 hari nak raya, baru lah aku dapat beli baju raya aku..huhu..bukan aku ni cerewet yang amat, tapi nak cari baju yang sama kaler dengan baju melayu laki aku punyelah susah..Ada yang aku jumpa tapi harganya pulak omak ai!!! Last2 aku beli baju raya yang kaler die tak sama langsung dengan baju melayu laki aku...(puas ati aku..haha) t malam ni ke malam sok ke mencari pulak baju melayu lain yang sama kaler dengan baju aku..tak ke membazir tu?tapi, nak sama punya pasal...rela ku pujuk kan jelah..huhu

Puas laki aku melayan je kerenahku mencari baju raya dari Banting bawak ke Nilai, lepas tu ke Giant Equinn, pergi pulak ke PKNS Bangi, tak jumpa gak pergi Warta pulak...(bukan hari yang sama) kira dah give up jugak lah ni..tak berbaju rayalah aku taon ni..huhu..

Malam tadi kitorang pergi semula ke Giant Equinn sebab nak tukar barang, tentiba ada pulak baju yang aku berkenan..aku beli 2 pasang baju kat kedai yang sama..amikkaww...cikit pun tak dapat diskaun..nasib baik pekerja kedai tu bagi aku free gift..sejuk cikit hati aku..huhu...Pilih sudah, bayar pun sudah...sombong aku ni, tak nak try pun baju tu..ofcoz lah muat kan???

Dah beli baju, cari sampul duit raya pulak...spoil betul taon ni takde sape nk bagi aku sampul duit raya..selama ni belum pernah lagi aku beli sampul duit raya..tak tau lak aku sampul duit raya ni mahal gak ea..1 paket RM1.20, dalam ada 6 je..citpodah..aku beli sampai 13 paket pun tak cukup lagi, kena keluar duit lagi beli sampul..huhu..

Ha, ade ape2 lagi ke yang aku tertinggal nak beli?? cian laki aku, kasut raya dia pun tak beli lagi..t kite g beli ye b..kasut raya, baju melayu, kuih raya perlu ke x ye..aku mmg xde beli kuih raye pun, beli kerepek je..xcukup lak tu..haish, dah last2 minit ni banyak lak nak keluar duit lagi...huhu...


p/s : Nampaknya baju raya yang aku beli tu boleh pakai bape kali jela buat masa terdekat ni..pastu humban dalam gobok la jawabnya, tunggu masa yang sesuai tuk pakai balik..(T_T)

4 comments:

efa said...

byk lg tu timah xde.. jgn risau, ade ms lg nih.. hehe..

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

byk lg ea moos???terbanglah duit laki aku..hahaha

zal88 said...

peh smpai ke banting tu cari baju..knp ko cari size kcik gak timah?xpela,nnt bli lain je bj tu ea..hehe

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

perasan diriku masih kecil lagi leha..rupenye besar ckit skg ni..tp nsb baik dpt gak aku pakai..huhu