Wednesday, 26 September 2012

wana sakit kaki, aku lak sakit kepala..huhu

Agaknye semalam adalah hari sakit sedunia kot...cian ko wana sakit kaki, tulah sape suruh jadi urusetia bengkel...hahaha..bukan nak simpati, ngata ko lak wana ye..hehe

tulah akibatnya ngate ko (padahal baru tau arini yg ko skt kaki), aku lak diserang sakit kepala yg amat sangat malam tadi..xlarat giler2..terbaring je sampai laki aku balik keje..cian laki aku, balik dah penat2, aku sempat masak nasi je..huhu..tapi yang bestnye laki aku lak yang masak..hehe....dia suruh aku cakap nak buat apa dan dia akan bertindak mengikut arahan aku..hikhik...

Laki aku amik kerusi letak kat dapur tu, suruh aku duduk n tengok apa dia buat....aku tak sampai hati bebeno tengok laki aku masak..dah lama giler die tinggalkan bidang masak-memasak ni since sekolah menengah xsalah aku..

kelempang kelempung kelepek siaplah dinner kitorang...tadaaa....

Sayur campur (gambo google je ni)

kerang bersambal kicap (pun gambo google)

Amat mengejutkan sebab laki aku masak sedap...cm tak caye lak..time makan tu baby aku duk menendang2, agaknye die nk gtw sedap lah papa die masak..hehe....Dari masak memasak, sampai ke menghidang, sampai mengemas lepas makan dan membasuh pinggan semuanya lakiku buat...touching ni....hehe...

p/s : setiap penyakit yang datang tu ade hikmahnye kan..????hehe

6 comments:

LiaNa YuSoF said...

wahhhh.... manyak untunnn la...... hahahahaha.. tabik spring toink toink la kt kwn kjg.. hehe..

wanna binik pak aji said...

tuelah mengata lagik aku, kan dah sakit kepala, aku nie berdaulat tau, hahahahha,

alah2 so suwet panjang masak,tak pa nanti boleh suruh dia masak lagi, :)

Cik Fara said...

bestnye laki tolong masakkan..nk kawen..!!

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

li : untung kan?tp tu bley skali skala je kot..kang sllu sgt kang die ingt aku sengaje lak..haha

wana : nanti tu mungkin taon dpn kot wana..setaon sekali ke 2x ke..haha

rara: cpt2 kawen..!!!!

zal88 said...

hehe..sweet kn klau husbnd masak..ak pn prnh gak..=)

cendawanpink said...

sedapnye kerang tuuuu..
tp aku kureng mkn binatang bcengkerang lak..hehee.. :D