Thursday, 4 November 2010

dUgaaN hidUp....

Pagi tadi aku baru dpt kol dr kwnku dak wana..cian die mah die air nek...bile aku dgr cite die meremang bulu2 yg ade kt bdn aku ni...aku xdpt byg klo jd kt aku..cmne agknye ye...nk wt ape ni....nk agkt ape dulu...nk pindahkn brg kt mane..nk mkn ape, bley mndi ke x ni...eh, klo aku tulis semua persoalan aku ni nescaya (p'gunaan bahasa BM yg betul tw) penuh la 1 blog aku ni...

cube kOrang same2 m'hayati situasi ni;
bayangkan......rumah dinaiki air setinggi paras dagu abg korang (kalo xde abg bayangkan kakak la ea, tp mesti yg lbh tinggi dari korang), pastu kt mah 2 tinggal mak ngn adik yg umo baru bpe tahun jagung je, ngan abah yg xbape nk chat..... mak ngn adik dpt selamatkan tv ngn peti ais je..yg len t'apung2 kt dlm mah...yg paling sedih sgt bile makan pn kene catu sbb semua da t'apung2 dalam mah.. kene makan ape yg ade je........................da la bln 12 ni nk tunang.....cmne 2???

aku tumpang simpati ngn kwn aku 2...aku harap die n family byk2 b'sabar.  tiap yg berlaku ade hikmahnye....aku tw berat mate nk tido, berat lg klo pakai bulu mate palsu...eh, cm pelik sgt bunyinye 2...ni yg betul "BERAT MATA MEMANDANG, BERAT LAGI BAHU MEMIKUL" same2 la kite doakan banjir cepat surut, keadaan kembali kpd asal n persiapan nk tunang dpt disiapkan dengan jayanye...

p/s: i luv u wana..

3 comments:

aBoi said...

keciannye wanna...

Ms mAmikO AbUrakOji said...

2la daia...cian die..die ckp ni banjir t'buruk..

LiaNa YuSoF said...

tu la... dlm paper ada tulis kata ni banjir paling teruk skali mlanda utara... ish.. ksian kt wana n family... hrap2 jgk banjir cepat reda..