Tuesday, 13 March 2012

Gembengkah Aku?

Semalam adalah hari yang sangat mensunyikannye pun..kat opis je punya ramai yang bercuti.  Bos aku cuti, 2 orang pegawai aku cuti, bos seksyen lain pun cuti.  Last2 bape ketul je yang tinggal.  Punyelah sejuk mak ai..  Almaklumlah, dah berkurangan mamalia kat sini.  Time ramai mamalia pun dah sejuk, inikan pula sikit je...  Rasa sejuk dan sunyi tu memang buat hidup aku sedih betul...huhu

Tapi yang paling buat aku sedih time aku dah balik rumah.  Semalam bermulalah kisah aku balik rumah menaiki bas dan tanpa udeku.  Masa sampai rumah dah rasa lain macam dah, tapi still bley handle lagi.  Aku masak, basuh baju pastu aku pun meninjau bilik udeku.  Masuk je bilik tu aku dah rasa sayu dah.  Entah apa yang buat aku sayu sangat pun aku tak tahu.  Aku kemas2 bilik ude pastu aku g dapur menyambung semula sesi masak memasak tu.  

Pukul 8 lebih hubby ku pun sampai.  Dia terus g dapur cari aku.  Dia baru je tengok aku, aku terus peluk dia pastu air mata aku ni duk mengalir sederas-derasnya.  Hubby ku tanya "napa ni sayang?"  Pastu aku cakap "sunyi....."  Hubby ku pun pujuk aku "Dah ea, b sayang manje"  Makin laju air mata aku dan aku pun cakap "Jangan tinggalkan orang ea"

Kemudian, aku ikut je ke mana hubby kupergi.  Aku tak tahu nape aku rasa sunyi sangat.  Mungkin sebab sebelum ni bila hubby ku lum balik keje, ude ade.  Jarang lah aku duduk rumah sorang2.  Ni bila tinggal sorang2 camni lak jadinya.  Aku cam terase-rase ade orang kt sebelah aku.  Teruk aku ni.  Tak boleh duk sorang2...humm....

p/s:  Hari ini aku akan cuba untuk tidak menangis lagi.  Tapi, tadi baru je aku citer kat dak opis aku, air mata aku ni dah bergenang..Aduyai, dasar gembeng...huhu

5 comments:

zal88 said...

ala2..siannye die ye..kna la blajar duk sorg2..mla2 je u,nnt lame2 ok la..hubby u xkn tinggalkn u pnye ea..=)

zal88 said...

ala2x siannye die..jgn la sdih2..mla2 je u,nnt lame2 ok la..kna biasekn diri eh..hubby u xkn tinggalkn u la..=)

efa said...

tol2..sbb kau x biase lg tu.. ms je ubatnye.. tgk mcm kitorg, dh biase sebatang kara, x syedih pun kan cik kan.. (sob sob...) hehe..

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

hehe..tula..mintak2 psni xnanes2 lg..huhu..Tq cik leha & cik moos..
i lap u..hehe

LiaNa YuSoF said...

btol2.. like sume comment.. hahaha..