Friday, 24 December 2010

pagi2 da seram sejuk

akhirnye berjaya jugak aku m'hadapi minggu meletihkan, memeningkan, memenatkan, mendebarkan, memeranjatkan dan yg sewaktu dengannye...ish2..nape la susah sgt nk jd PA ni...
tapi aku rase jd PA xsusah, jd PA kepada tuttttt (bukan name sebenar...hehe) yg susah..

tiap2 ari aku menghitung hari (cm kris dayanti 2), bile la k.ida (name sebenar..huhu) nk blk..
aku da penat sgt da...tiap kali aku blk keje aku baring sampai t'tido..tgk, betul punye penat aku (padahal da mmg rutin aku tido petang..huhu)

eh, korang perasan x cite aku ni xseram sejuk pn cm tajuk aku 2..korang layankn je ea...bknnye nk tegur...tau2 aku da melalut cite bnd len...

cite yg seram aku nk cite ni xde kene mengena dgn sesape pn, tp ade kene mengena dgn perabot...huhu..

nk dijadikan cite, kabinet dalam blk tutttt da siap dengan gahnye...kabinet tinggi (tingginye kurang byk dr KLCC), warna coklat gelap..memang indah la sgt rupe dari khabar...aku n k.ina(juge name sebenar) dah dibagi arahan tuk susun buku2 kt kabinet 2...
tp tugas2 ni aku serahkan pd k.ina sebab die lah project manager tuk project menaik taraf kabinet ni...hehe

sebelum kerja2 renovation buku (sesuai ke??) dijalankan, k.ina kena lah menguji tahap kekuatan kabinet 2..(kabinet kaca ni..tebal cermin mau 2 cm kot)
baru je k.ina duk tekan2 manje kt cermin 2, t'tanggal sudah skru yg menahan cermin 2...punye la gabra k.ina...merah muke die (eleh, sebab die putih, 2 yg cepat merah 2..hehe)k.ina pn berlari2 baton ke arahku tuk menceritakan ape yg t'jadi...

ha, aku ni kire cm heroin la, nk selamatkan k.ina...ke nk selamatkan kabinet ea?hurmm...
kami + k.mardhiah (name sebenar) pn g la kt kabinet 2...k.ina apelagi mengulang tayang la ape yg berlaku td...dan tibe2....

"kelepop!!" cm xsedap je bunyi die..
"bedebush!!" pn xsedap..
"keceper!!" lg xsedap, korang buat jela bunyi sendiri..

cermin 2 jatuh...sib bek xpecah...sib bek xkene kitorang...tp yg nasib xbek 2 ade kesan calar lak kt kabinet 2...macam mane ni????da byk persoalan bermain kt kple otak aku  n k.ina, antaranya adalah.......
1. macam mane kalo ni cermin jatuh 1, psni semua lak jatuh??
2. macam mane kalo tutt perasan ade kesan calar kt kabinet die??
3. macam mane kalo pembekal 2 xnk ganti blk???
4. macam mane kalo tutt tanye macam2???
5. macam mane....bape byk macam mane daa....

kene la aku n k.ina berserah saja........
ku berserah kepadamu maha esa..
mungkin takdir telah menentukan segalanya....
ku berserah
kepada apa yang telah berlaku kepada diriku ini....


p/s : lupe nak beritahu, sebenarnye cite kt atas 2 buat aku seram je..
tp sebab pada masa kejadian berlaku, aircond kt ofis ni sejuk bebeno...2 yg jd cite seram sejuk 2...huhuhu



3 comments:

LiaNa YuSoF said...

hahaha.... kelakar la awk ni...
baik ko n kak ida n kak mardiah
menceritakan hal yang sebenarnya kepada tuttt.. wakaka...

Ms mAmikO AbUrakOji said...

oh tidaakkkkk...
aku n k. mardhiah mesti xt'bukak cite nye..
tp klo k.ida ade potensi beso 2...hehe

zal88 said...

hihihi...
ar2..ape korg da wt...
cte je la hal sbnr kt tutt...sblm die tnye sorg2 ape yg brlku...