Thursday, 3 March 2011

baru ku tahu....

fuyyoooo..................PANAS!!!!
cite punye besar tp aku baru tau...posmen lambat anto surat ni...huhu..

baru duk tanye2 bile nak dapat duit deposit mah sewa ni..xsabar nak habiskan...(belum dpt da cmni..isk..isk..)tp malangnye duit yang dinanti2 kurang lak ai...rugi2....

ni semua salah tuan rumah encik YOJE (bukan nama sebenar)..muka nampak suci, murni..(aku xingat dah muke die cmne sebenarnye..hehe) tp hati ckit punye busuk...kalah bau loji kumbahan...(ops, t'kasar sgt la...nsb ko la YOJE)

macam2 dah die punye alasan nk bagi kurang deposit tu..kaya tp kedekut mak ai.....sayang sangat la duit die 2..mmg xberkat la...lepas tu bila orang duk pertikaikan, pandai lak melawan...tahu pulak die marah, hati kita yg da menggelegak ni die xpk...eee....kecik beso je aku tengok die...

aku rase cam nak buat aduan je, tp xtw lak camne nk dibuat...dulu penah gak pindah mah, tp tuan mah pulang balik deposit sama macam yg kita bg...xlebih xkurang...(kalau ade kerosakan sebab kita, mmg kurang ckit la..pandai buat kene la tanggung, ye dak?) tp ni dah melampau2 kurangnya...

1. IWK = RM 20
2. UPAH KONTRAKTOR, REPAIR KITCHEN TOP, TAMPAL DINDING, CUCI RUMAH TUKAR KUNCI SEMUA BILIK ETC = RM 270

macam xpatut kan???xkan lah cuci rumah pun nak pakai duit kitorang gak?tukar kunci pun sama?sape suh dia gatal2 tukar kunci?sendiri buat kerja nk suh kite byr lak...!!!
hish2...kalau nak cite pasal mamat ni memang xkan habis la...b'buih mulut aku pun memang xdapat balik dah baki deposit tu..sabo timah..sabo....cool down ckit.....
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
baiklah tuan rumah....di sini, saya terima je berape yang encik bagi....tapi jangan ingat saya nak halalkan baki duit tu....moga2 encik berubah ye...cukup2 lah tu makan duit orang........


*nak tau lebih lanjut bley refer blog ni ye :
dak moos
dak leha
dak lily

5 comments:

sue. said...

die sgt jht..xbaik makan harta orang lain tanpa izin dan penindasan..T_T..korang sabar ok?

Ms mAmikO AbUrakOji said...

tulah sue..ee..geram tul...ni jap sabar jap x ni..hehe

Yan said...

haha..aku juga turut marah wahai timah..pelik2 je die punya reason..ade je g uma tu dah tu pasang rantai dekat luar tu..kunci nye baling jauh2 bagi anjing makan..padan muke die..

Ms mAmikO AbUrakOji said...

hehe..cm best je cdgn ko tu yan...tp spe yg berani buat ea?hehe

LiaNa YuSoF said...

makcik.. sowi la, aku lupe nk gtau ko... moos gtau aku, tros aku tulis dlm blog.. jd xsmpat nk gtau.. masa dok msj2 tuan umh hampeh tu, moos kol aku tnye ape nk balas msj kt dia, jd ktorg bkerjasama mlawan dia... hehe... tp lastly ktorg blik kena maki.. duit pon da ada pada aku, nanti aku bankin kt ko ngn lain2 yg tlibat..