Friday, 10 February 2012

B.E.N.G.A.N.G sampai S.A.K.I.T.K.E.P.A.L.A

AAAHHHHH!!!!!!
Bengangnye aku rase di petang jumaat yg mulia ni..ingatkan dah petang2 ni xde la sesape nak sakitkan ati aku!!aku baru je balik dari surau, sampai kat meja aku nampak 1 note tulis "Call Kak K*** 5***" Aku pun kol jela tanpa berpikir panjang...dengan konfidennye aku kol Kak K*** tapi rupenye2 salah orang daa...nama dia je sama tapi x serupa..tu belum buat aku bengang lagi....situasi berikutnye ni yang buat aku bengang....(tulisan itam aku, tulisan merah akak tu)


"Hello kak, tadi akak kol kita ke?"
"Fatimah ea?Nape kau hantar emel kat P*J*M?Buat malu je!!Kan akak ada hantar emel kat semua orang.  Takkan kau sorang je xdapat!!"
"Jap2, kita tengok jap"
"Kau tengok la!!" PAP!!!!(bunyi ganggang tepon diletakkan"


Aku terus terkedu, bengang dan terus sakit kepala..aku tak abes cakap lagi dia dah letak tepon.  Ikut etika tepon, siapa yang buat panggilan, dia yg seharusnya tamatkan panggilan tu!! Tak belajar etika ke???? Kalau tak belajar pun, mana boleh buat macam tu...aku geram aku hantar emel kat dia cakap "dalam emel xde pun masa dan tempat.".  tak lame lepas tu, akak tu pun kol aku...


"Mah, kau takde terima ke emel akak 9/2?"
"Yang tu ade, tapi takde masa dan tempat pun"
"kalau akak hantar kat ukas kau dapat tak?
"ntah la"
"ha, akak emel kat semua 31/1"
"ha, t kita check"
"kau check la sekarang"
"takde pun"
"takkan nama kau xtermasuk dalam ukas?kau kena beritahu ict la.  Akak dah emel. Kau terdelete ke"
"hurmm.."


dan bla..bla..bla...malas dah aku nak tulis lagi.  tapi ati aku sejuk ckit la bila dia kol kali ke-2 tu, sib baik dia cakap baik2..special thanks to dak ika sebab cuba menenangkan aku.  La ni boleh la aku senyum cikit.  Mudah-mudahan adalah orang yang boleh menyedarkan dia pasal pe'el dia yang menjengkelkan tu...


Moral of the story : Layan semua orang dengan baik, tak kisah lah orang kecik or besar, kita 1 malaysia ma =)

8 comments:

LiaNa YuSoF said...

ee.. kuang ajar nye akak tu... memang tak beretika.. xpe2.. dia xtahu lagi ko siapa... huhu...

Ms mAmikO AbUrakOji said...

tulah li..ni pagi tadi pun die nk cari gaduh ngn aku..aku g kt tgkt die nk photostat, pstu terjumpe die kt c2..die tnye sape name sbb xkenal, aku ckp la fatimah...ha, start tu lah die duk bebel lg psl ari jumaat tu...aku makin geram bile die duk potong2 ayat aku...geram aku..dasar mokcik tua!!!

zal88 said...

oo..mkcik yg ni??ape ke jauh sgt ko g fotostat smpai kt tingkt die lak..

Ms mAmikO AbUrakOji said...

kt tingkat die je yg bley fotostat kaler leha...kalo ade kt tmpt len, xde aku nk g tmpt die...mintak2 sok aku xde la jumpe die lg..kang jumpe die, die ungkit lg..nyampah..

ika alwee said...

x yah layan kan...
x de sape leh sedar kan die, kalo die sendiri x sedar2...
banyak benda kat diri die tu kene di repair.....
wat x tau...

Ms mAmikO AbUrakOji said...

betul tu iqa..xyah layan, tp klo die wt lg nk kene lawan ni..hehe

LiaNa YuSoF said...

kalau dia dok ngungkit lagi, ko berani kan diri cakap 1 ayat ni je... "saya tau.. akak dah cakap byk kali dah.." pastu, teros blah.. hehehe...

Ms mAmikO AbUrakOji said...

cdgn yg bernas li..akan ku lakukan bile akak tu ckp lg..hehe