Wednesday, 29 February 2012

dengar tapi tak paham

Pernah tak terjadi kat korang, korang dengar apa orang tu cakap, tapi korang tak paham apa sebenarnya yang dia cuba cakapkan. Kadang-kadang sampai 3 kali baru cukup syarat tanya baru korang paham.  Kesian kan?  Tapi tak tau nak kesian kat diri sendiri ke nak kesian kat orang tu...huhuhu

Kat sini aku nak bagitau antara sebab korang tak bape nak paham apa yang dia cakap :

a) Masalah diri sendiri antaranya ialah korang seorang yang lambat pick-up ataupun boleh dikategorikan seorang yang pending. Mungkin makan masa yang agak lama baru mesej tu sampai kt korang...huhu..

b) Masalah dia antaranya die suka cakap mumbling.  Maksud aku mumbling tu macam dia cakap tapi tak nak bukak mulut.  Ha, cuba korang try cakap tapi mulut tu tak bape nak bukak, macam mana jadinya?  Tapi kena cuba depan orang lain la, kalau cuba sorang-sorang memang tak la meninggalkan kesan...huhu

Untuk kes aku ni masalah tu datang dari dia.  Tiap kali dia cakap, mesti aku tanya apa?hah?Sampai dia naik penat duk cakap kat aku..Last-last aku cakap ha'ah, betul tu, ye, walaupun aku tak paham apa yang dia cakap da...  Tak salah kot kan?Untuk menjaga hati dan hempedu dia.  Lagi pun dia orang tua. huhu..  Biarlah aku tak paham, asalkan dia tak yah ulang.  Betul ke teori aku tu? Lantok le..hehe

4 comments:

sue. said...

huuu..betull...ngeee

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

sue pn penah mengalami ke?leceh kan? takkan kita nak cakap kat dia tolong bukak mulut beso2..takkan la cmtu kan?hehe

Saranghae Honey LG said...

same2..
selalu jadik kat aku sejak aku pat bos baru ni. dia xreti nk cakap.hahaha

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

aku pun gda..bos baru la ni..selalu bila dia ckp misti aku buat muka blur..huhu